CONTACTES

A continuació hi tens una mostra de diferents entitats que actúen a Catalunya amb famílies i nens que tenen altes capacitats:

FANJAC (Fundación para ayudar a niños y jóvenes con altas capacidades): és una associació sense ànim de lucre, que es va fundar l’any 2006 per un grup de famílies amb nens d’altes capacitats, que davant les dificultats que se’ls van presentar, i veient que no podien trobar cap associació d’ajuda per afrontar situacions del dia a dia, van decidir crear un grup on es puguessin recolzar.

Amb els anys FANJAC ha anat creixent, i actualment plantegen moltes activitats, com per exemple, organitzar colònies a l’estiu i trobades durant el curs escolar.

Barcelona: barcelona@fanjac.org

Tarragona: tarragona@fanjac.org

Lleida: lleida@fanjac.org

Tel:  647 985 055

Girona: girona@fanjac.org

Tel:  697 185 826

 

AFINS (Associació de famílies de nens superdotats): igual que FANJAC és una associació creada per famílies, que volien entendre una mica millor els seus fills, i a la vegada, poder-los ajudar a créixer amb la màxima estabilitat acceptant les diferències que aquests presentaven respecte els seus companys de classe.

Per sobre de tot, defensen que els nens no tenen només altes capacitats, sinó que també són NENS, i tot i que en molts moments no ho sembli, també necessiten el tracte i l’afecte que han de rebre com a tals.

e-mail: info@afins.org

 

UDAC (unitat d’atenció a les altes capacitats): es tracta d’un grup de professionals principalment de la psicopedagogia que treballen per poder donar un suport psicològic i pedagògic (en cas necessàri) a tots aquells nens i nenes que tenen altes capacitats, i necessitin aquest tipus de suport.

 

Tel (mòbil): 93 624 32 08

Tel (fixe): 667 70 46 13

 

 

 

WCGTC (world council for gifted and talented children): és una associació internacional sense ànim de lucre que proporciona suport, tant legal com d’actuació a les famílies i nens amb altes capacitats de tot el món. Per poder arribar a tot arreu, tot i tenir una seu central a Western Kentucky University, a Bowling Green, Kentucky, els Estats Units, estan associats amb diferents entitats a cada país, i ells ho cordinen tot.

e-mail: headquarters@world-gifted.org