NOTÍCIES

10 Facts You May Not Know About Gifted Children But Should (03.11.2017)

Aquest article (en anglès) desmunta alguns dels majors tòpics que hi ha en el tema de les altes capacitats, i més, si tenim en compte que la persona que escriu l’article té una relació molt directa amb les altes capacitats.

El que m’ha sorprès més al llegir l’article és que en llengua anglesa, fins ara no he trobat cap mot que descrigui les altes capacitats, senzillament utilitzen el terme “gifted children” per referir-se a aquells qui són superdotats, deixant de vanda la resta de variants que poden presentar les altes capacitats. A més, en les diferents taules de dades que he pogut estudiar, en pocs moments tenen en compte els talents simples.

No tinc clar a què es deu el fet que no tiguin cap paraula per referir-se al concepte altes capacitats, però penso que seria important que hi fos, perquè actualement, no es poden acollir a cap tipus d’ajudes per part del govern de Washington, moltes de les persones que conformen l’espectre de les altes capacitats.

Enllaç a l’article: goo.gl/dBGi5Q

goo.gl/dBGi5Q

Les altes capacitats: un do? a Retrats de TV3 (23.09.2015)

En aquests moments t’estaras preguntant per què he decidit incloure aquest reportatge a l’apartat de notícies, tot i que s’emetés per primera vegada fa més de dos anys.

Doncs aquest n’és el motiu. Després de determinar el tema del meu treball, estava buscant un tema per fer la part pràctica, i recordava haver vist aquest documental i m’havia fet pensar en la següent situació: per què les altes capacitats són un tema tan estereotipat? A partir de tornar-lo a veure, em vaig adonar que donava una visió força entenedora de les diferents situacions que pot viure algú que té altes capacitats, acompanyat també de l’opinió de psicòlegs experts.

enllaç al reportatge: goo.gl/dw36BK

Un estudi conclou que l’alumnat amb talent o superdotat es detecta «tard i malament» (13.07.2017)

En aquesta notícia publicada durant l’estiu parla sobre un estudi que determina que, els mètodes de detecció d’altes capacitats s’apliquen tard en molts casos, i que a més, la falta de coneixement dels possibles símptomes impedeixen la detecció de molts casos.

He trobat molt interessant aquesta notícia, perquè resumeix molts dels aspectes del tractament de les altes capacitats que jo he tractat en el meu treball, i em sembla, que és important destacar el fet que aparegui en un mitjà de comunicació és important, ja que és la forma de donar a conèixer el tema, i aconseguir que se’n faci ressò.

enllaç a la notícia completa: goo.gl/fwVBzT